Red Team – pentru decizii strategice care contează

30Oct '19

Red Team – pentru decizii strategice care contează

Consultanță Red Team: gândirie critică pentru decizii strategice care contează!

Noi jucăm rolul de avocat al diavolului, responsabili fiind de găsirea unor lacune/vulnerabilități pe care poate nu le observi la afacerea ta. Provocăm și îndrumăm lideri de afaceri, pentru a obtine avantaj strategic într-o lume de afaceri din ce în ce mai complexă și incertă.

Instrumentul „Red Team” este conceput de echipa noastră pentru a provoca și contesta în mod direct strategia și planul de afaceri al companiei tale. Red Team a fost un instrument dezvoltat de agențiile militare și de cele de informații, implicând un grup independent care provoacă o organizație/entitate să-și îmbunătățească eficacitatea, asumându-și un rol sau un punct de vedere adversar (desigur, unul educat).

Echipa IBCI poate fi partenerul vostru cheie pentru a vă testa strategiile, pentru a descoperi amenințările neprevăzute și oportunitățile ratate, evitând astfel luarea unor decizii dezastruoase. Exercițiul este condus de facilitatori instruiți și nepărtinitori și necesită o pregătire anterioară solidă.

Activitatea de tip Red Team poate avea multiple scopuri: diagnostic (descrie și diseca), contrar (pune la indoiala și provoaca) și imaginativ (generatoare de gândire nouă, de inovație). Aceasta este o oportunitate excelentă pentru angajați de a-și exprima opiniile, chiar și într-un mod anonim, ceea ce poate duce adesea la idei și momente de tip „aha”.

Descriere: Aplicația de tip „Red Team”, inspirată din mediul militar, oferă organizațiilor capacitatea de a obține perspective noi asupra unor probleme mai vechi și de a descoperi zonele de oportunitate, identificând vulnerabilitățile, contestând ipotezele și imaginând scenarii alternative, din perspective diferite pentru orice strategie, plan, proces sau eveniment.

 

Obiective: Stimularea echipei de top management pentru a deveni mai informată, mai pregătită, mai agilă. Red Team este o aplicație concepută pentru a contesta în mod direct dar informat strategia companiei și planul de afaceri, pentru a elimina unghiurile moarte (blindspots), pentru a evidenția vulnerabilitățile și pentru a crea strategii de gestionare a riscurilor.

Agenda:  Exercițiile interactive permit echipei să depășească acele constrângeri determinate de ierarhii, descoperind noi idei și perspective care altfel ar rămâne ascunse. Trainerii provoacă participanții, îndrumând-i spre verificarea ipotezelor, analiză și feedback pentru a asigura soliditatea oricărei decizii strategice.

Durata: TBD.

Contact: office@ibci.ro

You might be interested in our EVENTS!

Competitive Intelligence Expert Certificate 

 

releated posts

ADD YOUR COMMENT