Business Protocol & Cultural Intelligence

Program Training

Online

Business Protocol & Cultural Intelligence

Calendar 2021:  ONLINE 8 aprilie  – Dacă ești interesat de acest program de training, scrie-ne pe adresa office@ibci.ro

Descriere Program: Desfășurarea cu succes a activităților personalului unei companii presupune interacțiuni complexe cu interlocutori din medii diverse (financiar-bancar, politic, administrativ, economic, diplomatic, cultural etc.) autohtone, dar și internaționale. O companie este implicată în mod frecvent în organizarea și participarea la evenimente socialculturale. Liantul care permite comunicarea și relaționarea cu persoane provenind din medii atât de diverse este conceptul de Business Protocol & Cultural Intelligence.

Imaginea companiei și a reprezentanților săi în fața partenerilor externi este o rezultantă, inclusiv a modului în care înțeleg diferențele culturale și aplică regulile și cutumele protocolare. Într-un mediu de afaceri din ce in ce mai complex, dinamic și mai competitiv, capacitatea de a funcționa eficient în diferite contexte culturale, denumită Inteligența Culturală (CQ), nu a fost niciodată mai importantă pentru organizații.

Programul de Business Protocol & Cultural Intelligence asigură formarea și consolidarea cunoștințelor privind protocolul în afaceri și societate, atât în România, cât și în alte țări.

Obiective: Participanții vor putea înțelege beneficiile aplicării corecte a Protocolului în afaceri și societate, respectiv a riscurilor unor gafe protocolare; iși vor dezvolta abilitați care le permit sa relaționeze si sa lucreze eficient în situații diverse din punct de vedere cultural.

Agenda:

  • Definiții. Ceremonialul. Protocolul. Eticheta. Curtoazia. Ordinea de precădere în organizație.
  • Impactul diferențelor culturale în mediul de afaceri
  • Postura; salutul; . Privirea. Poziția în picioare/pe scaun.Ținuta vestimentară. Parfumurile. Poziția în timpul negocierilor.
  • Activități „intra muros”. Redactarea și transmiterea invitațiilor. Participarea la micul dejun, brunch, dejun, “vin d’honeur”, cocktail, cină. Aranjarea persoanelor la masă. Oferirea de cadouri, flori. Aranjarea mesei. Băuturi (aperitive, digestive, vinuri, whisky, țigări, trabucuri).
  • Corespondența de afaceri.
  • Participarea la evenimente, oferirea unor distincții.  Protocol & Cultural Intelligence
  • Comportamentul și caracteristici ale protocolului în țările asiatice, arabe, de religie Budistă, de religie hindusă, în SUA, statele Vest europene. Relația bărbați – femei în diverse state ale lumii.

Audienţă: Datorită aplicabilităţii foarte vaste a regulilor și cutumelor protocolare, atât în plan profesional cât și personal, acest curs se adresează oricăror persoane cu atribuţii manageriale sau doresc să-şi dezvolte abilităţile personale în această direcție.

Durata: 4 ore

Trainer: 

Sergiu Medar are o vastă experienţă în domeniul Intelligence si Business Competitive Intelligence, acumulată pe parcursul carierei sale: diplomat, Consilier prezidenţial – Departamentul Securităţii Nationale, Şef al Comunităţii Naţionale de Informaţii şi membru al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării; Şef al Direcţiei Informaţii Militare şi Director General în cadrul Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării. A avut misiuni diplomatice în SUA, Canada, Brazilia şi Argentina.

Activitate academica: profesor universitar la Academia Naţională de Informaţii – cursuri de Diplomaţia Apărării, Teoria negocierilor şi Teoria crizelor; profesor asociat la Universitatea Babes Bolay – cursuri de Diplomaţia Apărării şi Business/Competitive Intelligence.

A oferit consultanta in Business Competitive Intelligence pentru companii naționale și multinaționale de pe 4 continente. Aria sa de expertiză cuprinde: Intelligence si Business Competitive Intelligence, Negociere, Gestionarea Crizelor, Protocol in Afaceri.

CONTACT: Amira Radulescu ♦ Phone: +4 0721 764 305  ♦  Email: office@ibci.ro ♦ Aleksandr Sergheevici Puskin 10,  Sector 1, Bucuresti