Blind Spots Workshop – De ce fac oamenii deștepți greșeli prostești?

Traineri: Adriean Parlog și Amira Rădulescu

Blind Spots – De ce fac oamenii deștepți greșeli prostești?

Data: 21 Februarie 2020

Blind spots – ce nu știi că nu știi, prejudecăți ascunse, ipoteze, presupuneri, bias-uri și erori de gândire care ne încețoșează percepția, asadar ne conduc la comportamente distructive și ne influenteaza în luarea deciziilor în afaceri și în viața personală. Toți le avem, cei mai mulți dintre noi consideră că nu le avem și tocmai aceasta este problema. Un foarte întâlnit bias este „eu nu am bias-uri”.

Subconștientul ia majoritatea deciziilor, creează unghiuri moarte/pete oarbe – prejudecăți de care nu ești conștient, care îți pot restrânge viziunea, îți distorsionează percepția și îți pot influența comportamentul. Ai de gând să permiți acestor unghiuri moarte să îți influențeze viața și procesul de luare a deciziilor? E timpul să preiei controlul!

Acest workshop combină idei și tehnici din mai multe domenii: psihologie cognitivă, gândire critică și gândire creativă, cu scopul de a sublinia modul în care aceste unghiuri moarte nu îți permit să vezi lucruri evidente, afectându-ți deci cariera și viața personală. Vestea bună este că putem deveni conștienți de aceste unghiuri moarte și apoi le putem remedia, dezvoltând strategii prin care să le contracarăm și să reducem influența pe care o au asupra modului în care performăm.

OBIECTIVE:

În acest workshop vei învăța:

  • Să expui și să contracarezi blind spots – barierele invizibile care îți influențează cariera, educația, viața de familie, stilul de comunicare și de leadership (cum comunici, cum relaționezi cu clienții, cum recrutezi oameni, cum evaluezi performanța, etc.);
  • Să comunici mai bine cu ceilalți (colegii, clienții, prietenii și familia) reducând conflictele ce izbucnesc tocmai din cauza acestor blind spots;
  • Să gestionezi mai bine modul în care iei deciziile.

AGENDA:

  • Introducere: Blind spots – definiții, exemple, exerciții

Exemple: Top 10 blind spots ale liderilor; când nu vezi pădurea de copaci, tendința de a categorisi; concluziile pripite, efectul de halou – o părere pozitivă sau negativă referitoare la o persoană va influența toată interacțiunea viitoare cu acea persoană; bias de confirmare – a căuta calități și comportamente care ne confirmă părerea despre o persoană sau o idee și le respinge pe acelea care ne contrazic părerea deja formată, etc.;

  • Elemente de gândire critică; capacitatea de a analiza informațiile în mod obiectiv și de a face o judecată motivată; evaluarea surselor si obținerea de concluzii rezonabile dintr-un set de informații; cum faci diferența între detalii utile și mai puțin utile pentru a rezolva o problemă sau pentru a lua o decizie.
  • Elemente de gândire laterală; generarea de idei si rezolvarea problemelor prin abordarea lor într-o manieră unică, „out of the box”, prin gândire creativă;
  • Metoda Blindspot Analysis – aplicație practică și concepte extrase (inclusiv un kit practic, pentru „acasă”: „Cum voi lua decizii de mâine?”).

Traineri: Adriean Parlog și Amira Rădulescu

    Adriean Parlog – Co-fondator și Partener ICSS

Adriean Pârlog are peste 25 de ani de experienţă în Intelligence şi Business Intelligence. A fost șeful departamentului de analiză al Directiei de informații militare și membru “NATO Intelligence Counci”, participând la crearea NATO Intelligence Doctrina. Oferă consultanță și training pentru companii naționale și multinaționale și pentru companii din state ale Orientului Mijlociu și Asia Centrală. Din anul 2012 este membru al SCIP (Strategic Competitiv Intelligence Profesionals).

Aria sa de expertiză include: Intelligence & Business Competitive Intelligence, Intelligence Analysis, Critical Thinking, Teoria Informaţiilor, modelarea și simularea proceselor economice și sociale, Red Team, Business War Gaming.

Activitate academica: Academia Națională de Informații (ANI), Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca; Academia de Studii Economice – Curs Postuniversitar „Intelligence Economic International”.

Amira Rădulescu – Partener ICSS

Amira este Expert în Business Competitive Intelligence (Informații pentru Afaceri), specialist în analiză și evaluare comportamentală & profiling, trainer internațional și coach, fiind licențiată în Psihologie și Relații Economice Internaționale. Are peste 14 ani experiență în Dezvoltarea resurselor umane, Training și Recrutare, peste 16 ani în Comunicare, Business Development, Marketing și PR. În prezent este Director al Institute of Business Competitive Intelligence din România și Product Dvelopment Director în ICSS (consultanta si training B&CI). A livrat cursuri si prezentări în  Romania, Italia, UK & Cipru si a activat in companii din domenii diverse (IT & C, Marketing, HR, Psihologie & Analiza Comportamentala).

Aria sa de expertiză include: Analiză și Evaluare Comportamentală (Behavioral Analysis), Psychology, Business Competitive Intelligence, Body Language & Lie Detection (FACS – Paul Ekman), Neuroleadership, Human Resources Management & Development, Profiling, Criminal Profiling (Forensics Group Italia), Marketing & Business Communication. Motto: Helping people in becoming comfortable with being uncomfortable.

 

Data: 21 Februarie 2020       Durata: 1 zi.

Numărul de participanţi: maxim 12/grupa

Calendar 2019: * Dacă ești interesat de acest program de training, scrie-ne pe adresa office@ibci.ro!

Te-ar putea interesa si:  Competitive Intelligence Expert  Certified Training – Certificare Expert Informaţii pentru Afaceri

CONTACT: 

Phone: +4 0721 764 305; +40 213 146 556; Email: office@ibci.ro

Aleksandr Sergheevici Puskin 10,  Sector 1, Bucuresti